Cesnakové žemličky

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

12 strúčikov cesnaku, 450 g hladkej múky, 3,5 dl mlieka, 2,5 lyžičky sušeného droždia, 2 lyžice olivového oleja, 1 vajce, 1 lyžičku soli, sušené bylinky.
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cesnakové strúčiky očistíme a nakrájame na kúsky, ktoré potom povaríme v mlieku, kým nezmäknú. Zmes rozmixujeme a necháme trochu vychladnúť. Urobíme cesto z vlažného cesnakového mlieka, múky, droždia, byliniek, vajca, oleja a soli. Necháme kysnúť cca 1 hodinu, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoju veľkosť. Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na 8 častí a z každej tvarujeme žemličku, ktorú na vrchu nakrojíme ostrým nožom, uložíme na plech a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Potom žemličky natrieme vlažným mliekom a posypeme hrubou soľou alebo sezamovými, či makovými semiačkami. Vo vyhriatej rúre na 190° C pečieme 15 - 20 minút.