Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste

Potrebujeme:

80 g teľacieho mäsa, 10 g cibule, 10 g postrúhaného netučného syra, 20 g uvarenej ryže, 80 g kyslej kapusty, 2 dl mlieka, 10 g postrúhaného netučného syra, majorán, soľ, olej na vymastenie formy
no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do umytého pomletého mäsa pridáme soľ, posekanú očistenú cibuľu, uvarenú vychladnutú ryžu, postrúhaný syr, majorán, pomiešame a tvarujeme guľky. Na vymastený plech dáme pokrájanú kyslú kapustu, do ktorej uložíme guľky, polejeme zátrepkou z mlieka a postrúhaného syra a dáme piecť do horúcej rúry. Podávame deťom od 18 mesiacov.