Hríbová štrúdľa

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
25g masla
400g hríbov, nakrájané nadrobno
1 malá cibuľka, nakrájaná na drobno
200g mäkkého syru
lístkové cesto

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V panvici zohrejeme maslo a opražíme hríby cca 5 minút. Potom pridáme cibuľu a pražíme domäkka. Dáme dole zo sporáka, necháme vychladnúť a primiešame k tomu syr. Na pomúčenú dosku dáme 1 plátok cesta a natrieme ho roztopeným maslom. Na to položíme ďalšie 3 plátky cesta a každý natrieme maslom. Na to dáme hríbovú plnku tak že 2,5 cm od okrajov necháme voľné. Zrolujeme to do rolády a na papier na pečenie a dáme na plech. S ostrým nožom urobíme rezy na vrchu rolády a natrieme zvyšným maslom. Dáme piecť do rúry na 200°C cca 20-25 minút dozlatista. Keď vyberieme z rúry necháme 5 minút postáť, pred tým než ju začneme krájať.