Bryndzové pagáčiky V

Varenie - pecenie

Pochutinka ideálna ako pohostenie pre návštevy. Bryndzové pagáčiky sú slaná pochúťka, ktorá sa pracne pripraví, ale chuť stojí zato.

Potrebujeme:

250 g bryndze
250 g polohrubej múky
250 g tuku (maslo a hera)
kypriaci prášok
1 vajce
orechy

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kypriaci prášok si nasypeme do múky, pridáme do nej bryndzu a tuk. Cesto si vymiesime a necháme prikryté trochu postáť.
Následne si cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme všade na rovnakú hrúbku, povykrajujeme pagáčiky, poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Vrch pagáčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom, položíme na ne oriešky a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na 10 min.