Cesnakové slimáky II

PripravaVarenie - pecenie

Pochutinka zo slovenskej kuchyne, ktorú je vhodné podávať k vínu. Cesnakové slimáky naplníme plnkou a podávame.

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky
100 ml oleja
soľ
3 KL cukru
350 ml mlieka
1 kocku droždia
Plnka:
1 Palmarín
2 vajcia (žĺtky)
10 strúčikov cesnaku
2 KL soli

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Z kocky droždia, teplého mlieka a cukru pripravíme kvások. Múku dáme do väčšej misy, posolíme, pridáme vykysnutý kvások a nakoniec olej a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 4-5 bochníčkov. Každý vyvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Takto pripravené dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 200-220°C 25minút.
Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na malé slimáky.
Podávame ako pochutinku k vínu.
PLNKA:
Zmäknutý Palmarin osolíme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, žĺtka a vymiešame.