Slovenské sushi

PripravaVarenie - pecenie

Skúste sushi tak, ako ho nepoznáte. Slovenské sushi je lacný spôsob podávania tejto pochúťky.

Potrebujeme:

  • 200 g ryža
  • 2 ks uhorka
  • klobása
  • kečup, horčica, chren

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 81 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Ryžu si uvaríme tak, aby bola veľmi rozvarená. Naozaj je potrebné, aby sa lepila.
Uhorku si ošúpeme na pásiky (do nich budeme baliť ryžu).
Ak máme ryžu hotovú, dáme ju na pásik a nato dáme koliesko klobásy. Stočíme, môžeme použiť aj špáradlo, aby sa nám to nerozpadlo. Pripravíme toľko koliesok, koľko potrebujeme.
Kolieska namáčame v kečupe, horčici, chrene, každý podľa chuti.