Tvarohové diabetické knedličky

Potrebujeme:

300 g netučného tvarohu, soľ, 2 tabletky spolarinu, 1 vajce, 40 g hrubej múky, 40 g strúhanky, 20 g sorbitu

no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V miske spracujeme prelisovaný tvaroh so soľou, roztlačený spolarinom, vajcom a múkou na primerane tuhé cesto. Potom ho vyklopíme na dosku a sformujeme do valca, ktorý rozdelíme na dvadsať rovnakých dielov. Každý diel sformujeme do okrúhla. Pripravené knedlíčky varíme 2-3 minúty v osolenej, miernej vriacej vode. Po scedení ich obalíme v strúhanke, ktorú vopred nasucho opražíme. Knedlíčky rozdelíme na taniere a polejeme roztopeným maslom. Podľa chuti môžeme dosypať sorbitom.