Ananásový koláč s vanilkovým krémom

PripravaVarenie - pecenieKalorii na 1 porciu 349 kal

Potrebujeme:

Na 12 kúskov:
2 vajcia, rovnaké množstvo masla (podľa váhy vajec), rovnaké množstvo cukru, rovnaké množstvo múky
Na plnku a zdobenie: 1/4 l mlieka, 2 balíčky vanilkového cukru, 20 g škrobovej múčky, 100 g zmäknutého masla, 1 konzerva ananásu (850 g), 7 dezertných višní v likéri, 150 g marhuľového lekváru, 30 g mandľových úlomkov
no image

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 38 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Vajcia odvážime so škrupinou, ostatné suroviny do cesta pridáme v rovnakom množstve podľa ich váhy. Vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na dve časti a vložíme do dvoch foriem. Upečieme.
Zohrejeme trochu mlieka s vanilkovým cukrom. Vo zvyšku mlieka rozmiešame škrobovú múčku, pridáme k osladenému mlieku a krátko povaríme. Puding ochladíme. Keď je vlažný, vmiešame doň kúsky masla. Vychladíme.
1 korpus natrieme likérom a ananásovou šťavou, druhý marhuľovým lekvárom. Spojíme, povrch natrieme vanilkovým krémom.
Po vychladnutí obložíme na povrchu ovocím, boky pokryjeme nasekanými mandľami.

Tip: zvyšky ananásovej šťavy vyvarte na polovičný objem a ponatierajte ňou plátky ananásu. Budú sa pekne lesknúť a zvýrazní sa ich chuť.