2 v 1 - Jemnosť a elegancia

PripravaVarenie - pecenieKalorii na 1 porciu 250 kal

Potrebujeme:

víno, 1 PL medu, 3 celé orechy, 1 ČL škoricového cukru, 1 jogurt (120g - napr. jahodová Activia, ľahká a fit)
Ozdobenie: podľa vlastnej chuti tvoriť, v zásade ale stačí šľahačka a granko
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 46 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Ošúpané jablká bez jadierok pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, v ktorom ich budeme variť. Pridáme víno, med, trochu povaríme, pridáme škoricový cukor a orechy. Ešte trochu na slabom plameni povaríme, aby víno nabralo chuť prísad a opačne. Po približne 10 minútach odstavíme a scedíme varené víno do pohára. Zvyšnú tuhú časť (jablká s orechmi) necháme odstáť, až kým nie zmes vlažná. Následne pridáme jogurt, zamiešame, vlejeme do pohára, ozdobíme šľahačkou a grankom a môžeme podávať.

Dobrú a lahodnú chuť :-)