Kung-Pao - originál (Čína)

Potrebujeme:

1/2 kg kuracieho mäsa (prsia, príp. vykostené tmavé mäso)
2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí)
1/2 lyžičky soli (ak sú arašidy slané, menej soli, dosoliť na konci, podľa potreby)
1/2 lyžičky ml.čierneho korenia
1/2 lyžičky ml.zázvoru
2-3 lyžice solamylu
cca 1dl sójovej omáčky
olej
1 malá chilli paprička alebo 1 strúčik cesnaku - podla chuti
no image

Hodnotenie: 3.5 z 5. Celkom 99 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso pokrájame na prúžky, v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením, soľou, zázvorom, solamylom.
Necháme marinovať v chladničke cca 1/2 hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, mäso marinované do druhého dna je krehučké ako sen). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chilli papričku alebo pokrájaný cesnak.
Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne.
Potom pridáme arašidy a opekáme ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby a je to hotové.
Podávame s ryžou, nie veľmi slanou, aby vynikla chuť jedla.