Benátske teľacie rezne

Kalorii na 1 porciu 500 kal

Potrebujeme:

4 teľacie rezne
4 rezy varenej šunky
80 g masla
1/2 kg tekvice
120 g strúhaného ementálu
mleté čierne korenie
kôpor
soľ
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 51 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Rozpustíme 40 g masla, pridáme k nemu na kúsočky pokrájanú tekvicu, podlejeme vodou, posolíme, okoreníme a dusíme. Udusenú tekvicu vidličkou roztlačíme a zmiešame s polovicou strúhaného ementálu. Do ohňovzdornej nádoby rozložíme rezy šunky, na každý položíme narýchlo opražený prírodný teľací rezeň, zalejeme tekvicovou kašou a posypeme zvyškom strúhaného syra. Polejeme maslom a dáme na chvíľu do rúry zapiecť. Ozdobíme kôprom a podávame.