Bodkované vajíčka

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

250 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, ostrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 vajce, 150 g studeného masla. Na ozdobenie: 125 g práškového cukru, 3 PL mlieka, potravinárske farbivá
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 54 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Múku nasypeme na pracovnú dosku, pridáme cukor a citrónovú kôru. Do stredu rozbijeme vajce a po bokoch navrstvíme nakrájané maslo. Pomocou noža zmes premiešavame a sekáme, kým nevznikne hrudkovitá zmes. Potom veľmi rýchlo rukami zmes spracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a na hodinu uložíme do chladničky. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm a formičkou v tvare vajca vykrajujeme vajíčka. Vykrojené vajíčka poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme asi 10 minút. Upečené vajíčka zložíme z plechov a necháme dobre vychladnúť. Práškový cukor vymiešame s mliekom a pripravenou polevou nahrubo natrieme vychladnuté vajíčka. Potravinárskymi farbivami na vajíčka nakreslíme rôznofarebné bodky a ozdobu necháme dobre stuhnúť.