Banánový nákyp

Varenie - pecenieKalorii na 1 porciu 215 kal

Potrebujeme:

4 bielky, 120 g práškového cukru, 1 lyžica vanilínového cukru, 1 lyžička škrobovej múčky, 1 pohárik rumu, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička marhuľového džemu, 1-2 banány, maslo, kvapka octu, štipka soli
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 45 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Počas šľahania bielkov pridáme k nim štipku soli, kvapku octu a po lyžičkách pridávame cukor, vanilínový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Panvicu vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme cukrom. Naplníme ušľahaným snehom, do ktorého vložíme banány, pokryjeme zvyškom snehu a zapekáme vo vopred vyhriatej rúre 20-25 minút. Pred podávaním potrieme marhuľovým džemom.