Lenivý chlebík
Zaujímavý názov pre takýto chutný domáci chlieb. Lenivý chlebík je vhodný na sladké raňajky a lenivý sa nazýva preto, lebo jeho príprava je veľmi jednoduchá.
Potrebujeme:
Na jeden chlieb:
200 g müsli bez cukru
325 g celozrnnej múky
6 g droždia
200 g müsli bez cukru
325 g celozrnnej múky
6 g droždia
250 ml mlieka
250 ml vody
1 čajová lyžička soli
250 ml vody
1 čajová lyžička soli
Postup
- autor: anglicka kucharka
Zmiešame müsli, múku, droždie a soľ. Potom prilejeme mlieko a vodu a vymiešame. Takto pripravené cesto dáme do vymastenej formy na chlieb. Vložíme do rúry, ktorú zapneme na 110°C a pečieme 45 minút. Po 45 minútach zvýšime teplotu na 180°C a pečieme hodinu do zlatista.
Vyberieme z formy, necháme vychladnúť a môžme podávať. Výborný chlebík na sladké raňajky s maslom a domácim lekvárom.