Anglická morčacia paela

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie: 450 g morčacie prsia nakrájané na kocky, 1 PL slnečnicového oleja, 1 cibuľa nakrájaná nadrobno, 2 strúčiky cesnaku nakrájaného nadrobno, 1 veľká červená paprika, 400 g krájaných paradajok z konzervy, 2 PL mletej papriky, 175 g hnedej ryže, 100 g mrazeného hrášku.

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 45 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V panvici zohrejeme olej a morčacie prsia opražíme do hneda 5 minút. Vyberieme a odložíme na bok. Do panvice dáme 2 polievkové lyžice vody, cibuľu, cesnak, čerstvú papriku a varíme pokiaľ nám paprika nezmäkne asi 5 minút. Pridáme paradajky z konzervy, mletú červenú papriku, ryžu a premiešame. Pridáme vodu alebo kurací vývar, podľa toho čo máme doma, aby všetko bolo zakryté,osolíme a okoreníme. Privedieme do varu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Potom pridáme morčacie prsia, hrášok a varíme bez pokrievky 5 minút občas premiešame. Paela by mala byť krémová. Ihneď podávame s opraženým chlebíkom alebo zeleninovým šalátom.