Krémové morčacie rezne

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

150 g morčacích pŕs
1 ½ polievková lyžica hladkej múky
1 polievková lyžica olivového oleja
2 - 4 strúčiky cesnaku, nakrájaného nadrobno
2 stredné cibule, nakrájaná na pásiky
5 - 6 sušené paradajky, nakrájané
2 polievkové lyžice paradajkového pyré
300 ml bieleho vína
150 ml kuracieho vývaru
4 polievkové lyžice kyslej smotany
50 g čiernych olív, nakrájaných
petržlenová vňať na posypanie

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 32 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Morčacie prsia obalíme v múke. V panvici zohrejeme olej a prsia opražíme. Vyberieme z panvice a odložíme. Do panvice dáme cesnak, cibuľu a sušené paradajky a pražíme 5 minút, občas premiešame. Potom pridáme morčacie prsia. S vidličkou vymiešame parajkové pyré s vínom, dáme do panvice spolu s vývarom a privedieme do varu. Znížime teplotu a dusíme 10 - 15 minút, pokiaľ sa prsia neudusia. Vyberieme prsia z panvice a odložíme do tepla. Do šťavy v panvici primiešame jogurt, olivy a zohrejeme. Naservírujeme prsia na taniere prelejeme šťavou, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi a varenou zeleninou.