Krémeš - ovocný

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta, 1,5 l mlieka, 4 balíčky zlatého klasu, 2 balíčky vanilkového cukru, 8 lyžíc kryštáľového cukru, 120 g okrúhlych piškót, 70 g mrazených černíc, 150 g mrazených ríbezlí ( keď nemáme, nahradíme čerstvým ovocím )
no image

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 49 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a jednu časť cesta uložíme na vymastený plech. Z mlieka, Zlatého klasu, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding. Polovicu pudingu rozotrieme na cesto a posypeme zmesou ovocia ( iba polovicu použijeme ). Na ovocie poukladáme piškóty a zalejeme druhou časťou pudingu, posypeme zostávajúcim ovocím a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Vidličkou poprepichujeme a dáme piecť. Hotový krémeš posypeme práškovým cukrom.