Jablkový puding II

Varenie - pecenie

Potrebujeme:

4 vajcia, 120 g masla, 100 g cukru, 60 g polohrubej múky, 80 g hrozienok,
4 veľké jablká, 1/8 l mlieka, 2 žemle, 1/2 balíčka mletej škorice, štipka soli,
2 polievkové lyžice tuzemského umu, tuk a strúhanka na formu.

no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtky vymiešame s cukrom a tukom do pery, pridáme umyté, očistené a postrúhané jablká, škoricu, hrozienka a soľ. Žemle nakrájame na plátky, pokropíme mliekom a cez sito pretrieme do cesta. Zároveň pridáme múku a tuzemský um. Pomiešame a napokon pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vymastenej a posypanej formy, uzatvoríme a vložíme do hrnca s vriacou vodou, prikryjeme a varíme asi 50 minút. Hotový puding vyberieme, necháme vo forme vychladnúť, potom vyklopíme a podávame s kompótom alebo poliaty so sirupom.