Flambovaná zmrzlina s ovocím

PripravaKalorii na 1 porciu 461 kal

Potrebujeme:

Rozpočet pre 6 osôb: 4 kiwi, 4 mandarínky, 150 g hroznových bobuliek, 4 lyžice bieleho vína, 2 lyžice medu, 1 malá cukrová homôľka, 1/4 l rumu, 1/2 l zmrzliny maracuja
no image

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 25 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Ošúpeme kiwi a pokrájame na plátky. Mandarínky ošúpeme, vylúpneme mesiačiky, šťavu vytlačíme. Bobuľky hrozna rozkrojíme, zbavíme jadierok. Ovocie zmiešame v miske s vínom a medom. Zmrzlinu preložíme hodinu pred podávaním do chladničky. Do mrazničky dáme namraziť šesť sklenených misiek. Po 20 minútach rozkrájame zmrzlinu na diely, vložíme do misôčok a postavíme do mraziaceho boxu v chladničke.
Pri stole dáme ovocie do flambovacej nádoby a zohrejeme nad planeňom. Homôľku cukru postavíme na flambovaciu panvicu.
Flambujeme rumom. Zmrzlinu podávame s horúcim ovocím.

Príloha: Oblátkové rezy alebo trubičky.