Ananásový krém

Potrebujeme:

1/8 l ananásovej šťavy z kompótu, 10 g želatíny, 1/8 l šľahačky, 200 g ananásového kompótu, 1 polievková lyžica práškového cukru, 100 g čokolády, 2 polievkové lyžice horúcej vody.
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 21 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Želatínu rozpustíme v teplej vode (nie vriacej) pomiešanej s ananásovou šťavou, rozmiešame a necháme vychladnúť. Do vyšľahanej šľahačky pridáme cukor a za stáleho miešania po kvapkách pridávame rozpustenú želatínu v šťave. Ananás pokrájame na kúsky, zamiešame do krému, dáme do hlbších misiek alebo pohárov, ozdobíme kúskami ananásu a necháme vychladnúť. Navrch postrúhame trošku čokolády.