Guláš so zeleninovými luskami a morčacím mäsom

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

500 g čerstvých alebo mrazených luskov
750 g morčacích pŕs
5 zemiakov
2 rajčiny
2 zelené papriky
2 cibule
1 Maggi zeleninový bujón
hladkú múku na zahustenie podľa potreby
sladkú mletú papriku
chilli korenie
mleté čierne korenie
olivový olej
soľ
majoránku
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, keď cibuľa zmäkne (dosklovita), pridáme lusky nakrájané na cca 3-4 cm kúsky, zemiaky nakrájané na kocky a tiež papriky a rajčiny nakrájané nadrobno. Trochu opražíme, pridáme červenú papriku, chilli korenie a čierne korenie, premiešame. Pridáme morčacie mäso, nakrájané na cca 2 cm kúsky. Zalejeme vodou zarovno so všetkými surovinami, pridáme kocku Maggi bujónu a dusíme domäkka. Guláš zahustíme múkou (1-2 lyžice) a necháme všetko variť asi 10 minút. Do hotového guláša nasypeme majoránku a soľ podľa chuti.