Palacinky so špenátom a ricotta syrom
Palacinky si môžete pripraviť aj na slano a podávať ich ako hlavné jedlo. Palacinky so špenátom a ricotta syrom sú zdravé a jednoduché.
Na 4 porcie potrebujeme:
100 g hladkej múky
2 vajcia
200 ml mlieka
180 g sáčok čerstvých špenátových listov
2 vajcia
200 ml mlieka
180 g sáčok čerstvých špenátových listov
250 g ricotta syru
50 g eidamu
300 g syrovej omáčky
muškátový orech
50 g eidamu
300 g syrovej omáčky
muškátový orech
Postup
- autor: anglicka kucharka
Najskôr si pripravíme palacinky. V miske vymiešame múku, vajcia a mlieko. V panvici zohrejeme trošku oleja a robíme palacinky z pripraveného cesta. Špenát uvaríme vo väčšom hrnci zopár minút. Zlejeme a odstránime všetku vodu.
Špenát zmiešame s ricotta syrom, nastrúhaným muškátovým orechom a čiernym korením. Takto pripravenou zmesou naplníme palacinky, zrolujeme a poukladáme ich na plech. Na to nalejeme syrovú omáčku, posypeme nastrúhaným eidamom, a trochou nastrúhaným muškátovým orechom.
Dáme do rúry na 200°C na dobu 15-20 minút. Vyberieme z rúry a podávame s čerstvým šalátom.
Kategória:
Jedlá inéChod:
ObedSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Vegetariánska