Čokoládový koláč

Varenie - pecenie

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 50 g kakaa, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, tuk a múka na plech, džem, čokoládová poleva.
no image

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 47 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Maslo s cukrom vymiešame do peny, a za stáleho miešania pridávame rozšľahané vajcia a múku s práškom do pečiva a kakao. Vymiešame hladké cesto, ktoré dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote asi 200°C , 20-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť, potom vyberieme, rozrežeme a natrieme džemom, zložíme a vrch potrieme čokoládovou plnkou alebo posypeme cukrom.