Rybie karbonátky

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

400 g rybieho filé, 2 suchšie rožky, 4 lyžice zomletých ovsených vločiek, 1 vajíčko, štipka korenia na ryby, korenie na mleté mäso, soľ, strúhanka, olej

no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 34 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Polorozmrazené filé zomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájané rohlíky vopred namočené v troške mlieka, vajce a ovsené vločky (môže byť aj strúhanka). Z masy formujeme malé okrúhle karbonátky, tie obalíme v strúhanke, oklepeme a necháme chvíľu postáť. Vyprážame na oleji na miernom plameni z oboch strán alebo na vymastenom plechu v rúre tiež z oboch strán.
Po vypražení uložíme na kuchynskú utierku. Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.