Oškvarkové pagáčiky II

Potrebujeme:

350ml teplého mlieka, 12g instantného droždia, 1ČL cukru, 500g polohrubej múky, 2 vajcia, 2ČL soli, 400g mletých oškvarkov, mleté čierne korenie, soľ, vajce na potretie.
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mlieko, droždie a cukor premiešame a necháme na teplom mieste asi 15 minút nakysnúť.
Z kvásku, múky, vajec a soli vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme v teple kysnúť asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme oškvarkami, osolíme a okoreníme podľa chuti. Cesto zložíme pozdĺžne a potom aj po šírke. Prikryjeme a necháme 10 minút kysnúť. Cesto opäť rozvaľkáme, poskladáme a necháme kysnúť ďalších 10 minút. Nakoniec cesto ešte raz rozvaľkáme, rozkrájame na štvorce, ozdobíme mriežkou, potrieme rozšľahaným vajcom a osolíme. Necháme ešte 15 minút podkysnúť a pečieme pri 200°C asi 15 minút do zlatista.