Baklažánové rolky

Priprava

Potrebujeme:

1 baklažán, 60 g syra (Fety), 3 paradajky, 30 g píniových orieškov, soľ, mleté čierne korenie,
cesnakový olej, sušený cesnak, 1 strúčik cesnaku

no image

Hodnotenie: 2.5 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Baklažán pozdĺžne nakrájaný na plátky osolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom ho osušíme a prudko opečieme na suchej panvici. Na každý plátok opečeného baklažánu dáme kúsok fety, posypeme sušeným cesnakom, pridáme tenký plátok cesnaku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a zvinieme. Zvinuté rolky uložíme do zapekacej misy, pokvapkáme cesnakovým olejom a krátko zapečieme vo vyhriatej rúre. Píniové oriešky opečieme na suchej panvici. Paradajky umyjeme, osušíme, nakrájame na kolieska a opečieme na suchej panvici. Zapečené rolky posypeme opečenými orieškami. Podávame so šalátom a s opečenými paradajkami.