Hríbový stroganov s divinou

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 2 porcie :
200 g ryže
olivový olej
1 stredne veľká červená cibuľa, nakrájaná na drobno
1 strúčik cesnak, nakrájaný na drobno
300 g srnčia panenka, nakrájaná na kocky
soľ a mleté čierne korenie
1 polievková lyžica papriky
250 g miešaných hríbov podľa toho čo nájdeme v obchode
petržlenová vňať
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica brandy
kôra z ½ citróna
150 ml smotany
zopár zaváraných uhoriek

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Do väčšej panvice dáme olej a zohrejeme ho. Opražíme cibuľu a cesnak dosklovita 10 minút. Dáme
dole zo sporáka a cesnak a cibuľu vyberieme na tanier z panvice. S rukou dobre vtrieme soľ,
korenie a papriku do mäsa. Panvicu vrátime na sporák. Do panvice pridáme viacej oleja a opražíme
hríby do hneda. Pridáme mäso a opražíme ho zo všetkých strán do hneda. Potom vrátime cibuľu a
cesnak do panvice spolu s maslom, petržlenovou vňaťou, brandy, citrónovú kôrou a 1 polievkovú
lyžicu smotany. Osolíme a okoreníme. Necháme variť zopár minút. Ryžu uvaríme podľa návodu na
obale. Naservírujeme ju na taniere na to dáme stroganov, na to dáme trochu smotany, petržlenovú
vňať a na kolieska nakrájané uhorky. Podávame.