Baklažány plnený sójovým mäsom

Potrebujeme:

1 väčší baklažán
1 ČL sójovej omáčky
2 PL oleja
2 vajcia
1 cibuľa
petržlenová vňať
1 strúčik cesnaku
koriander
zeleninový vývar
1 červená paprika
100 g sójových kociek namočených v zeleninovom vývare
mleté čierne korenie
soľ
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Baklažán rozrežte po dĺžke a dužinu mierne vydlabte lyžicou. Cibuľu a zeleninu pokrájajte na drobné kocky, speňte na oleji, pridajte pretlačený cesnak, pokrájané, vopred namočené sójové kocky. Pokvapkajte sójovou omáčkou, osoľte, okoreňte a krátko osmažte. Do základu vmiešajte rozšľahané vajcia s posekanou petržlenovou vňaťou a baklažán naplňte. Uložte ho do olejom vymastenej nádoby, podlejte zeleninovým vývarom, posypte koriandrom. Za občasného polievania pečte do mäkka.