Morčacie medailónky

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

4 menšie morčacie prsia, 2 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica slnečnicového oleja, 25 g masla, 1 menšia cibuľa, 250 g malých šampiňónov, 2 lyžičky kremžskej horčice, 1 lyžička oregana, 150 ml kuracieho vývaru, 2 lyžice kyslej smotany, 4 lyžice červeného sladkého vína, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice petržlenovej vňate
no image

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Rezne zbavené kože dáme medzi dva hárky kuchynskej priesvitnej fólie a opatrne vyklepeme na hrúbku cca 5 mm. Múku zmiešame s trochou soli a trochou mletého čierneho korenia, obalíme v nej rezne a zvyšky otrasieme. Vo veľkej panvici zohrejeme olej a maslo. Vložíme morčacie rezne v jednej vrstve a pražíme 3 minúty z každej strany. Preložíme ich na tanier a dáme na teplé miesto. Do panvice vložíme nadrobno nasekanú cibuľu a jemne pražíme cca 3 minúty. Pridáme šampiňóny sekané na plátky a pražíme cca 1 minútu. Primiešame víno a necháme slabo 2 minúty vrieť, potom vmiešame horčicu, oregano a vývar. Rezne vrátime do panvice a jemne prihrievame ešte 4 minúty. Dierkovanou lyžicou preložíme rezne a šampiňóny na tanier. Do omáčky primiešame smotanu a opäť prehrejeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Medailóniky nakoniec ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.