Parené buchty s tvarohom

Potrebujeme:

250 g krupicovej múky, 10 g droždia, 10 g cukru, 130 g lekváru, 20 g rastlinného tuku, 50 g tvarohu, 20 g práškového cukru, 1/2 vajca, mlieko podľa potreby (asi 1,5 dl), voda, soľ
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie, vajce, vlažné osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké štvorce, do ktorých zahaľujeme kúsky lekváru a znova necháme kysnúť. Buchty buď varíme voľne vo vriacej mierne osolenej vode asi 8 až 10 minút alebo do nádoby dáme sito, na ktorom buchty prikryté paríme asi 15 až 20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným tukom a posypeme prelisovaným netučným tvarohom a cukrom. Podávame deťom od 2 rokov.