Kelové karbonátky II

Potrebujeme:

180 g kelu, 2 polievkové lyžice oleja, 10 g cibule. 40 g strúhanky, 1/2 vajca, 2 žemle, voda na varenie, soľ, mlieko podľa potreby, majorán, 2 polievkové lyžice oleja na vymastenie formy
no image

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Očistený, dobre umytý kel uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, po uvarení vyberieme, necháme odkvapkať. Potom kel posekáme, posolíme, pridáme na oleji spenenú cibuľku, pokrájané a v mlieku namočené, vyžmýkané žemle, vajce, majorán a pomiešame. Na tanier dáme preosiatú strúhanku, v ktorej obaľujeme kúsky cesta a formujeme karbonátky, ktoré dáme na vymastenú formu piecť do rúry. Podávame deťom od 2 rokov.