Krúpová haruľa

Potrebujeme:

120 g krúpov, 1,6 dl vody, 10 g cesnaku, 10 g cibule, muškátový orech, soľ, 25 g rastlinného tuku, 15 g hladkej múky, 10 g droždia, olej na vymastenie panvice
no image

Hodnotenie: 3.5 z 5. Celkom 10 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Krúpy zomelieme a na noc namočíme do vody, aby napučali. Potom vodu zlejeme a krúpy scedíme. Cesnak a cibuľu speníme na oleji a pridáme odkvapkané krúpy, múku, postrúhaný muškátový orech a droždie a pomiešame. Z hmoty vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 15 minút odstáť. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho malé placky, ktoré po oboch stranách opečieme na vymastenej panvici. Podávame deťom od 2 rokov.