Krúpová haruľa
Potrebujeme:
120 g krúpov, 1,6 dl vody, 10 g cesnaku, 10 g cibule, muškátový orech, soľ, 25 g rastlinného tuku, 15 g hladkej múky, 10 g droždia, olej na vymastenie panvice
Krúpy zomelieme a na noc namočíme do vody, aby napučali. Potom vodu zlejeme a krúpy scedíme. Cesnak a cibuľu speníme na oleji a pridáme odkvapkané krúpy, múku, postrúhaný muškátový orech a droždie a pomiešame. Z hmoty vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 15 minút odstáť. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho malé placky, ktoré po oboch stranách opečieme na vymastenej panvici. Podávame deťom od 2 rokov.
Kategória:
Deti od 12 mes: BezmäsitéChod:
PrílohaTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
VyprážanéDiéta:
Vegetariánska