Kapustové lokše III

Potrebujeme:

350 g hlávkovej kapusty, 220 g hladkej múky, soľ, majorán, 30 g rastlinného tuku na potretie (pomastenie)
no image

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Očistenú hlávkovú kapustu pokrájame a nadrobno postrúhame, pridáme soľ, múku a vypracujeme tuhé cesto. Ak je cesto veľmi tuhé alebo sa nedá spracovať, pridáme trochu vody. Cesto pokrájame na malé kúsky (asi 50 až 100 g) a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľmi tenké plátky, ktoré pečieme na horúcej čistej platni alebo na teflónovej panvici. Upečené lokše potrieme rozpusteným tukom. Podávame deťom od 2 rokov.