Kapustové lokše III
Potrebujeme:
350 g hlávkovej kapusty, 220 g hladkej múky, soľ, majorán, 30 g rastlinného tuku na potretie (pomastenie)
Očistenú hlávkovú kapustu pokrájame a nadrobno postrúhame, pridáme soľ, múku a vypracujeme tuhé cesto. Ak je cesto veľmi tuhé alebo sa nedá spracovať, pridáme trochu vody. Cesto pokrájame na malé kúsky (asi 50 až 100 g) a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľmi tenké plátky, ktoré pečieme na horúcej čistej platni alebo na teflónovej panvici. Upečené lokše potrieme rozpusteným tukom. Podávame deťom od 2 rokov.
Kategória:
Deti od 12 mes: BezmäsitéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
VyprážanéDiéta:
Vegetariánska