Kalerábový šalát
Potrebujeme:
150 g kalerábu alebo gigantu, 2 kusy mladých kalerábových lístkov, 10 g cibule, 10 g cukru, 1 polievková lyžica oleja, 0,5 dl vody, soľ, citrónová šťava
Kaleráb očistíme, umyjeme a na jemno pokrájame alebo postrúhame. Mladé lístky zbavíme tvrdých častí, umyjeme, posekáme a spolu s očistenou posekanou cibuľou pridáme k postrúhanému kalerábu, osolíme, pomiešame a zalejeme nálevom z vody, cukru, oleja a citrónovej šťavy. Podávame deťom od 1 roka.
Kategória:
Deti od 12 mes: Šaláty, kompóty, džemyChod:
ŠalátTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
StudenéDiéta:
Vegetariánska