Dulový syr
Potrebujeme:
Vyzreté dule dobre umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníka, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme teplou vodou a uvaríme do mäkka. Potom ich pretrieme cez sito, pomiešame s cukrom v pomere 1:1 a varíme do zhustnutia. Musíme dávať pozor, aby sa dule nepripálili. Dulový syr je uvarený, keď odobratý kúsok na tanieriku zrôsolovatie. Horúcu hmotu vylejeme do formy (srnčí chrbát, tortová forma, plech a podobne) vypláchnutej studenou vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí syr vyklopíme, môžeme posypať postrúhanými mandľami alebo orechmi a necháme uschnúť. Dostaneme tak výborný a výživný múčnik. Podávame deťom od 1 roka.
Dula je rozšírené ovocie, v našej oblasti veľmi zaznávané najmä pre svoju trpko-horkú chuť aj v zrelom čase. Pre príjemnú vôňu sa skôr používa do skríň medzi bielizeň. Veríme však, že naše recepty vás presvedčia, že dula patrí do jedálneho lístka, a nie do bielizne.
Kategória:
Deti od 12 mes: Šaláty, kompóty, džemyChod:
PochutinkaTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Vegetariánska