Barmské morčacie plátky

Potrebujeme:

morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtky, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, kečup, olej, soľ
no image

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Morčacie mäso rozklepeme na plátky, ktoré mierne osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme z oboch strán. Jablko olúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na kolieska. Tieto z jednej strany opaprikujeme a touto stranou ich dáme na panvicu s olejom.
Po chvíli ich otočíme a do prostriedku jabĺk (do otvora po jadrovníkoch) dáme celý žĺtok. Panvicu zakryjeme a pečieme kým sa nespečú žĺtky.
Jablká vyberieme a do výpeku dáme kečup. Prílohou sú hrubé rezance, ktoré polejeme výpekom, na ne položíme plátok mäsa a naň koliesko jablka so žĺtkom navrchu. Prípadne môžete podávať s jablkovou kašou.