Anglický koláč s egrešmi

PripravaVarenie - pecenie

Letný dezert s výbornou chuťou egrešov. Anglický koláč s egrešmi sa podáva za tepla s jogurtom.

Potrebujeme:

Na 6 porcii:
150 g čerstvých alebo mrazených egrešov
260 g kryštálového cukru
110 g masla
55 g polohrubej múky
100 g mletých mandlí
2 vajcia
1 čajová lyžička vanilkovej esencie

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na190°C/plyn 5. Pripravíme si tortovú formu tak že ju vymastíme a dáme do nej papier na pečenie. V hrnčeku zohrejeme egreše s 150 g cukru pokiaľ sa nám cukor neroztopí. Odložíme nabok. V miske vymiešame zvyšný cukor s maslom.
Vyberieme z toho 1 polievkovú lyžicu a dáme ju do menšej misky spolu s 1 polievkovou lyžicou mletými mandľami a 1 polievkovou lyžicou múky, zmiešame na strúhankovú formu a odložíme na bok. Do zvyšného cukru s maslom dáme vajcia a vanilkovú esenciu. Potom k tomu primiešame múku, mleté mandle a egreše. Túto zmes dáme do pripravenej tortovej formy a na to dáme odloženú strúhankovú formu. Pečieme v rúre 30 minút.
Podávame za tepla. Podľa chuti môžme podávať s jogurtom.