Anglický slivkový koláč

PripravaVarenie - pecenie

Recept z anglickej kuchyne na výborný šťavnatý koláč. Ak nájdete doma zavárané alebo čerstvé slivky, neváhajte. Anglický slivkový koláč Vás osvieži a zachutí.

Potrebujeme:

Na 8 porcii:
30 g masla
30 g hnedého cukru
2 polievkové lyžice lekváru
450 g sliviek, prekrojených na polovičky a bez kôstiek
Na cesto:
100 g masla
100 g kryštálového cukru
3 vajcia
100 g polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
½ čajová lyžička škorice
2 polievkové lyžice mlieka

Hodnotenie: 3.5 z 5. Celkom 41 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 180˚C/plyn 4. Spolu vymiešame maslo, cukor, lekvár a dáme to do tortovej formy. Na to naukladáme prekrojenou stranou dole slivky. Na cesto si s mixérom vymiešame cukor a maslo do penista. Potom do toho primiešame vajcia – po jednom, 1 polievkovú lyžicu múky a dobre premiešame. Nakoniec do toho dáme zvyšnú múku, prášok do pečiva, škoricu a mlieko. Nalejeme to na slivky a uhladíme do rovna. Dáme to piecť do rúry na 45-50 minút.
Vyberieme z rúry a necháme postáť 5 minút. S ostrým nožom prejdeme po stranách tortovej formy. na formu dáme tanier a koláč pomaly preklopíme na tanier. Podávame.