Zeleninové lupienky
Po domácky pripravené niečo na zakusnutie. Zeleninové lupienky sú zdravšia verzia tých kupovaných. Podávame k dobrému filmu.
Potrebujeme:
Na 12 porcii:
800 g zemiakov
600 g paštrnáku
600 g mrkvy
800 g sladké zemiaky
800 g zemiakov
600 g paštrnáku
600 g mrkvy
800 g sladké zemiaky
slnečnicový olej na vyprážanie (asi 1 liter)
1 polievkové lyžice morskej soli
1 čajová lyžička čierneho korenia
1 čajová lyžička papriky
1 polievkové lyžice morskej soli
1 čajová lyžička čierneho korenia
1 čajová lyžička papriky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Očistíme zemiaky, mrkvy, paštrnák, sladké zemiaky. Nakrájame ich na tenké plátky buď z nožom alebo na krájači. Dáme ich do studenej vody, dobre umyjeme a potom ich vysušíme v papierovej kuchynskej ú
utierke do sucha. Do panvice alebo fritézy dáme olej a zohrejeme ho. Keď je olej horúci začneme vyprážať zeleninu po častiach 2-3 minúty do zlatista. Vyberieme ich na čisté papierové utierky. Nachystáme si veľkú misu do ktorej dáme soľ, čierne korenie a papriku a obalíme ich v tom.
Dáme ich do plastovej nádoby a takto nám vydržia 3-4 dni.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
PochutinkaTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Vyprážané