Baklažán s kuracou plnkou

Potrebujeme:

4 baklažány
200g pečeného alebo vareného kuracieho mäsa
2 rajčiny
1 cibuľu
maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať
150g strúhaného syra
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Baklažány pozdĺžne prekrojíme a z každej polovice vyberieme časť dužiny. Vydlabanú dužinu nadrobno posekáme. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané kuracie mäso, pokrájanú dužinu baklažánov, ošúpané a jadierok zbavené drvené rajčiny, soľ, korenie a chvíľku spolu podusíme. Zmesou naplníme vydlabané polovice baklažánov, posypeme strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a zapečieme vo vyhriatej rúre.