Slepačie rizoto
Jedlo, v ktorom nájdete samé zdravé suroviny. Slepačie rizoto je dusené jedlo zo slovenskej kuchyne, ktoré podávame s kyslými uhorkami.
Potrebujeme:
varená sliepka / kura (z vývaru)
350 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrach, kukurica)
1 kg ryže
1 väčšiu cibuľu
soľ
350 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrach, kukurica)
1 kg ryže
1 väčšiu cibuľu
soľ
vegetu
kari korenie
bazalku
sójovú omáčku
kari korenie
bazalku
sójovú omáčku
_fhplVgCKSc
Postup
- autor: Michal
Uvarenú sliepku vyberieme z polievky a necháme ochladnúť. Mäso oberieme a dáme na väčšiu panvicu, kde sme si opražili cibuľu na masti a spolu chvíľu popražíme. Osolíme, pridáme vegetu, kari korenie, bazalku. Pridáme mrazenú zeleninu, sójovú omáčku a podlejeme trochou vývaru z polievky, prípadne bujónom.
Ak má niekto rád huby, môže pridať zavárané šampiňóny.
Takto dusíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a spolu podusíme 2-3 minúty. Na záver pridáme opraženú slaninu.
Rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a podávame s uhorkou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Hydinové inéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Dusené