Slepačie rizoto

Jedlo, v ktorom nájdete samé zdravé suroviny. Slepačie rizoto je dusené jedlo zo slovenskej kuchyne, ktoré podávame s kyslými uhorkami.

Potrebujeme:

varená sliepka / kura (z vývaru)
350 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrach, kukurica)
1 kg ryže
1 väčšiu cibuľu
soľ
vegetu
kari korenie
bazalku
sójovú omáčku

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 42 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

_fhplVgCKSc

Postup

  • autor:

Uvarenú sliepku vyberieme z polievky a necháme ochladnúť. Mäso oberieme a dáme na väčšiu panvicu, kde sme si opražili cibuľu na masti a spolu chvíľu popražíme. Osolíme, pridáme vegetu, kari korenie, bazalku. Pridáme mrazenú zeleninu, sójovú omáčku a podlejeme trochou vývaru z polievky, prípadne bujónom.
Ak má niekto rád huby, môže pridať zavárané šampiňóny.
Takto dusíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a spolu podusíme 2-3 minúty. Na záver pridáme opraženú slaninu.
Rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a podávame s uhorkou.