Plnené morčacie mäso
Zaujímavá príprava morčacieho mäsa. Plnené morčacie mäso je chutné jedlo, ktoré podávame s prílohou podľa chuti.
Potrebujeme:
1 cibuľa
150 g šampiňónov
150 g tvrdého syra Eidam
2 dl mlieka
hladká múka
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
Postup
- autor: Edita
Šampiňóny si pred použitím necháme odstáť v mlieku, aby pustili svoju výraznú chuť. Umyté rezne si môžeme nechať chvíľu postáť v troche vína.
Cibuľu pokrájanú na malé kocky si speníme na oleji, pridáme do nej šampiňóny pokrájané na malé plátky a takto pripravenú plnku si obalíme v rezňoch spolu s plátkami syra. Plnené rezne si obalíme v múke a opražíme na oleji. Zalejeme ich vínom. Na chvíľu ich potom prikryté vložíme do vyhriatej rúry dopiecť.
Zatiaľ si pripravíme omáčku. Na oleji si opražíme múku, do ktorej dolejeme vývar a podľa množstva omáčky dolejeme vodu. Po zovretí omáčku scedíme do hrnca a podávame spolu s plnenými morčacími rezňami.
Kategória:
Morčacie mäsoDruh mäsa:
MorčacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené