Guľky z mletého mäsa
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa (bravčového a hovädzieho), soľ, mleté čierne korenie, 200 g zemiakov uvarených v šupke (nepoužívame nové zemiaky), mletú štipľavú papriku, 1 vajce.
Omáčka: 100 g pomletých (ošúpaných) rajčín, 1 lyžicu kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku.
Mleté mäso zmiešame s vajcom (ak majú zemiaky dostatok škrobu, nemusí byť), postrúhanými zemiakmi, soľou, mletým čiernym korením a štipľavou paprikou. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré vypražíme v oleji. Na druhej panvici osmažíme na oleji postrúhaný cesnak, pridáme kečup, pomleté rajčiny, soľ a korenie. Krátko povaríme. Guľky podávame preliate rajčinovou omáčkou.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané