Guľky z mletého mäsa

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa (bravčového a hovädzieho), soľ, mleté čierne korenie, 200 g zemiakov uvarených v šupke (nepoužívame nové zemiaky), mletú štipľavú papriku, 1 vajce.
Omáčka: 100 g pomletých (ošúpaných) rajčín, 1 lyžicu kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku.
no image

Hodnotenie: 4 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mleté mäso zmiešame s vajcom (ak majú zemiaky dostatok škrobu, nemusí byť), postrúhanými zemiakmi, soľou, mletým čiernym korením a štipľavou paprikou. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré vypražíme v oleji. Na druhej panvici osmažíme na oleji postrúhaný cesnak, pridáme kečup, pomleté rajčiny, soľ a korenie. Krátko povaríme. Guľky podávame preliate rajčinovou omáčkou.