Bielková roláda s čokoládovou plnkou (bezlepkové, bez mlieka a sóje)

Potrebujeme:

Cesto: 6 bielok
130g kryšt.cukru
60g múky PROMIX PK špeciál
70g jemného kokosu
Krém: 3,5 dl ryžového mlieka
1 kakaový puding Dr.Oetker (40g)
20g kakaa
1 žĺtok
100g práškového cukru bezlepkového
1/2 vanilkového cukru Dr.Oetker
70g palmového tuku

no image

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Cesto: Z bielok ušľaháme sneh, pridáme cukor a ešte vyšľaháme dotuha. Pomaly pridáme najprv kokos, premiešame, potom pridáme múku a premiešame. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 180°C a 10-15minút. Po upečení preklopíme na čistý papier, môžeme ho posypať cukrom. Stiahneme papier a volne zrolujeme aj s čistým papierom.
Krém: V mlieku rozmiešame puding, kakao, žĺtok a vanilkový cukor a uvaríme puding. Za stáleho miešania ho vychladíme. Vymiešame palmový tuk a práškový cukor a po troche pridávame vychladnutý puding. Vymiešame hladký čokoládový krém. Vychladnuté cesto rozbalíme, naplníme krémom a stočíme do rolády. Krémom natrieme aj povrch rolády a necháme stuhnúť v chladničke.