Banánová roláda (bezlepkové, bez mlieka a sóje)

Recept na lahodnú roládu z banánov, ktorý je vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Banánová roláda je lahodný dezert zo slovenskej kuchyne.

Potrebujeme:

Cesto:
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
5 PL bezlepkovej múky ( APROMIX alebo PROMIX PK špeciál)
Krém:
2 vajcia
4 PL kryštálového cukru
50 g kakaa bezlepkového
80 g práškového cukru bezlepkového
120 g palmového tuku
2 banány, podľa možnosti čo najrovnejšie a nie veľmi zrelé

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 22 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Cesto:
Z bielok ušľaháme sneh, pridáme cukor a ešte vyšľaháme dotuha. Pomaly pridáme najprv žĺtka, premiešame, potom pridáme múku a premiešame. Vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 10 minút. Po upečení preklopíme na čistý papier, môžeme ho posypať cukrom. Stiahneme papier a voľne zrolujeme aj s čistým papierom. Necháme vychladnúť.
Krém:
Celé vajcia a kryštálový cukor miešame nad parou, kým sa cukor neroztopí a hmota nie je horúca. Pozor, nesmie sa uvariť! Dáme preč z ohňa a vmiešame kakao až vznikne hustá čokoláda. Necháme vychladnúť. Palmový tuk a práškový cukor vymiešame na bielu penu a keď je rovnakej teploty aj čokoláda, pomaly vmiešame čokoládu. Vychladnuté cesto rozbalíme, naplníme krémom a do stredu vložíme dva banány, konce trochu odkrojíme a priložíme ich tesne k sebe. Stočíme do rolády.
Krémom natrieme aj povrch rolády, ozdobíme a necháme stuhnúť v chladničke.