Biela fazuľa s krúpami

Varenie - pecenie

Potrebujeme:

200 g suchej bielej fazule, 300 g krúp, 1 lyžica masti, soľ, mleté čierne korenie, majorán, zelená petržlenová vňať, 2 paradajky, 1 cibuľa
no image

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 17 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka. Zvlášť uvaríme krúpy s lyžicou masti. Pridáme uvarenú fazuľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme majoránom. Posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, ozdobíme osminkami paradajok a zapečieme. Pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou. Podľa chuti môžeme cibuľu opražiť na masti.