Aljaška v plameňoch

Priprava

Potrebujeme:

1 kg bravčového pleca alebo srňaciny
1 kg zemiakov
2 lyžičky pálivej papriky
2 lyžičky vegety
1 celá hlávka cesnaku
1 balíček grilovacieho korenia
1 špekáčik
2 veľké cibule
olej
voda
no image

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 23 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do misy nasypeme všetky koreniny, roztlačíme cesnak a po troške primiešavame olej, kým nevznikne redšie cestíčko. Kocky mäsa potom vysypeme do cestíčka a dôkladne ich v ňom obalíme tak, že celú zmes miešame varechou. Odložíme do chladničky aspoň na 10 minút. Zatiaľ si očistíme cibuľu a nakrájame ju na hrubo. Opečieme ju na oleji do sklovita, potom ju aj s olejom vylejeme do pekáča a na ňu rovnomerne navrstvíme mäso s pálivým cestíčkom. Podlejeme asi 2 dl vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry pri najvyššej teplote. Pečieme asi 45 minút.
Za ten čas si očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky rovnakej veľkosti ako bolo mäso. To isté urobíme aj so špekáčikom. Zemiaky už nesolíme!!! Keď je už mäso mäkké, odokryjeme ho, pridáme do pekáča zemiaky so špekáčikom a poriadne premiešame. Odokryté vrátime do rúry a pečieme ďalej, kým nie sú zemiaky hotové a na mäse sa neurobí chrumkavá kôrka.
Dobrú chuť!