Banánové suflé - nákyp

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

4 bielky, 120g práškového cukru, 1PL vanilkového cukru, 1PL škrobovej múčky, 20ml rumu, 1PL citrónovej šťavy, 1PL marhuľového džemu, 2 banány, maslo, kvapka octu, štipka soli.
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Počas šľahania bielkov pridáme k nim štipku soli, kvapku octu a po lyžičkach pridávame cukor, vanilkový cukor a rum. Olúpané banány rozpolíme po dĺžke a namočíme do citrónovej šťavy. Zapekaciu misku vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Naplníme ušľahaným snehom, do ktorého vložíme banány, pokryjeme zvyškom snehu a zapekáme vo vopred vyhriatej rúre 20-25 minút. Pred podávaním potrieme marhuľovým džemom.