Syrec - Veľkonočná syrová hrudka

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Pre 4 osoby: 1 l mlieka, 10 vajec, 1ČL soli, 3 PL kryšt.cukru, trochu čierneho korenia
no image

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V 1 litri studeného mlieka rozhabarkujeme vajcia, pridáme soľ, cukor a korenie. Za stáleho miešania privedieme do varu, kým sa tekutá zmes nepremení na hrudkovitú hmotu. Odstavíme, na sitko dáme utierku alebo gázu, opatrne precedíme, dobre zviažeme alebo stiahneme, aby sa vytvoril bochník. Prebytočnú vodu vytlačíme a necháme zavesené odkvapkať. Podávame vychladnuté ako prílohu k údenej šunke. Chutí výborne.