Ananásové mafiny

PripravaVarenie - pecenie

Príprava muffin Vás neodradí, pretože recept je veľmi jednoduchý. Ananásové mafiny sú ovocná varianta našej obľúbenej cukrovinky. Výborný a osviežujúci recept.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky
1 PL kypriaceho prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
3/4 hrnčeka ananásu
1 hrnček kyslej smotany
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
2 vajcia
soľ
6 PL oleja

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 13 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vo väčšej miske si zmiešame suché suroviny: múku, prášok do pečiva, cukor a vanilku. Nakoniec primiešame nadrobno nakrájaný ananás. Vajcia si zľahka vymiešame so smotanou a olejom a všetko pridáme k suchým surovinám. Nemixujeme, len všetko zľahka spojíme varechou. Keby bolo cesto veľmi husté pridáme trošku mlieka. Takto pripravené plníme do papierových košíčkov a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 200°C na 10-15 minút.
Dobrú chuť!